Ga naar de inhoud

LaserKachel

Sinds begin 2022 hebben wij een Qlima LaserKachel SRE3230TC-2 die ons ondersteund bij het gasverbruik. Deze kachel geeft enorm veel warmte en het verbruik is Petroleum en stroom. Petroleum kost ongeveer 1,27 Euro de liter en wij verstoken ongeveer 10 liter per week ( afhankelijk hoe koud het is ). Het stroomverbruik is ongeveer 80 Wat. We hebben in 2022 bijna 800 Euro bespaart op gasverbruik en het toch lekker warm gehad.

Samen met dit kacheltje hebben we een Co2 metertje aangeschaft, omdat we toch zeker willen zijn dat we genoeg verse lucht in huis hebben. De kachel zelf is uitgerust met een Co meter en meerdere veiligheid opties. Het voordeel is dat we Petroleum kunnen aanschaffen in België waar de prijs op een normaal niveau ligt. De aanschafprijs was in 2022 400 Euro wegens te kort aan deze laser kacheltjes. Nu zitten ze aan de prijs van rond de 299 Euro.

In de specificaties staat dat de kachel verbruik maximaal  0,313 liter per uur is. De werkelijkheid is iets meer. Heel belangrijk is dat je moet verluchten tijdens gebruik, dus je moet een raam open zetten waar je eigenlijk helemaal niets van voelt omdat de kachel genoeg warmte af geeft. Het mooiste is dat de kachel een mooie blauwe vlam heeft. Als dit niet zo is dan kan het zijn de het vochtgehalte in huis te hoog is. B.v. rond of boven de 70% krijg  je niet weg gestookt en daar heeft de kachel last mee. op dat moment kun je het beste even de cv aanzetten om de luchtvochtigheid lager te krijgen.

Begin 2023 heb ik de brander moeten vervangen omdat de vlam oranje bleef. De brander kan vervuilen en er zijn verschillende manieren voor om deze te reinigen, maar dit zijn tijdelijke oplossingen vandaar dat ik er voor kies om jaarlijks de brander te vervangen. Je moet ook regelmatig je brandstof filter schoonmaken en de ingang van je lucht ventilator, Door stof kan dit vervuilen en daar heeft de kachel echt wel last mee.

28-11-2023 De Kachel is uitgevallen op code E13. Zomaar uit het niets ‘klik’ en uit ! Het raam stond open en er was zeker genoeg verluchting. Even GOOGLEN en hier uit blijkt dat hier veel mensen storing op hebben. Na 5 minuten de kachel opnieuw opgestart, en hij blijft het gelukkig doen :-).

Deel dit bericht

Geef een reactie