Ga naar de inhoud

Auto uit Roemenië

Auto uit Roemenië, tja als je daar achter rijd dan weet je het wel. Zelf rijd je met een auto die elk jaar naar de keuring moet, waar een uitstoot meting of een roet meting moet gebeuren en als de meting iets te hoog is zou bijna heel de motor uit elkaar gehaald moeten worden.

Maar de Roemenen, bij hun stinkt elke auto en je wordt zowat vergast in je eigen auto. Zoals vanavond met me zoon in de auto en we besluiten nog even langs de MC Donalds te gaan en met een zak lekkere warme hamburgers snel naar huis voordat ze koud zijn. Nee dus, een auto voor ons op de linker baan die totaal niet voorruit te branden is en dan lekker voor het stoplicht staat te dampen. Dan ineens die klote lucht langs je ventilators naar binnen en te laat om het knopje in te drukken om de buitenlucht lekker buiten te laten. Kijkend naar kentekenplaat, wit met zwarte letters en aan de linkerzijde ‘RO’, wat volgens mij nu de afkorting is van ROOK. En weg was mijn eetlust 🙁 Dan zeggen sommige tegen mij, stop toch met roken! Nou ik denk dat de Auto uit Roemenië slechter is.

Maar hoe zit het nu ? Roemenië is sinds 2007 lid van de Europese Unie. Bestaat daar niet zoiets als een jaarlijkse autokeuring ? Als dit niet zo is waarom moeten wij dan een roet en uitstoot metingen laten doen ? Zelf weet ik dit ook niet, maar vraag het me af als ik achter zo’n auto rij die begint met RO of PO.

De laatste tijd is het wat minder maar vraagde mij het ook af als ik achter een stadsbus reed. Die konden ook zo stinken en walmen. En die moesten ook jaarlijks naar de keuring !

In ieder geval, ik erger me eigen mateloos hieraan. En zeker dat ik mijzelf netjes aan de regels moet houden en iemand uit een ander land kan doen wat hij/zij wil. nu we het toch over auto’s hebben ‘de verlichting’, man man. Nu heb ikzelf ook van die geavanceerde led lichten die zo een blauwe gloed hebben en die niet in hoogte verstelbaar zijn. Dat doet de auto automatisch. Maar als ik naar de autokeuring moet, dan word de hoogte van de verlichting gecontroleerd.

Als ik op de weg rijd als het donker is, denk ik dat half het land niet naar de keuring gaat ! Tig keren wordt je verblind door zowel een tegen ligger of zelfs als er iemand die achter je rijd. Ondanks mijn antiverblindingsspiegel. Tegenwoordig heb ik tijdens het autorijden me hendeltje van het groot licht vast, omdat ik heel vaak een signaal moet geven dat ik verblind wordt. Dat gebeurd dan vaak door zo’n nieuw type BMW ( niet normaal meer hoe scherp licht die hebben ) of door auto’s waarvan 1 lamp scheel kijkt die recht op je face staat.

Ben ik dan de enige die daar zo last van heeft ? Nou waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat mijn auto zo laag is en geen SUV is. ( Voor de geïnteresseerden een Mercedes CLA Coupé ).

Het mankeert toch veel op de weg. Het nog niet genoemd gebruik van de mistlamp. Vanaf 100 meter slecht zicht mag deze pas aan.

 

Laat me maar weten of ik iets vergeten ben.

Deel dit bericht

Geef een reactie